Ενίσχυση ανοσοποιητικού

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να εμφανιστεί κρυολόγημα, γρίπη ή και ίωση. Ταΐζοντας το σώμα σας με ορισμένες τροφές μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι μια επίσκεψη στο τοπικό μανάβικο . Σχεδιάστε τα γεύματά σας έτσι ώστε να συμπεριλάβετε όσες περισσότερες από τις επόμενες τροφές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας.

-Εσπεριδοειδή. Η βιταμίνη C που περιέχουν πιστεύεται ότι αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

-Κόκκινες πιπεριές. οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν δύο φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα εσπεριδοειδή. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή Β-καροτίνης.

-Μπρόκολο. Το μπρόκολο είναι υπερφορτωμένο με βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνες A, C και E, καθώς και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

-Σκόρδο. Οι ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού του σκόρδου φαίνεται να προέρχονται από μια μεγάλη συγκέντρωση ενώσεων που περιέχουν θείο, όπως η αλικίνη.

-Σπανάκι. Το σπανάκι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά περιέχει και πολυάριθμα αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

-Τσάι. Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι περιέχουν φλαβονοειδή, έναν τύπο αντιοξειδωτικού.

-Ακτινίδιο. τα ακτινίδια είναι φυσικά γεμάτα από πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο, η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη C. Τα βιταμίνη C ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια για την καταπολέμηση λοιμώξεων ενώ τα άλλα θρεπτικά συστατικά του ακτινιδίου βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

-Ηλιόσποροι. Τα σπόρια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του φωσφόρου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Β6. Είναι επίσης απίστευτα υψηλά σε βιταμίνη Ε.

Διαβάστε Επίσης

Ωράριο Λειτουργίας


Θεοδώρα Θεοδωράκη 

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο